woensdag, 27 januari 2021
A+ R A-

Basiscursus Omgaan met Klankschalen

Van 11 augustus 2020 20:00 tot 11 augustus 2020 22:00

 

Tijdelijk 2 deelnemers
Zolang we extra voorzichtig moeten zijn, werken wij met 2 deelnemers. Zo is niet alleen de onderlinge afstand gewaarborgd, maar elke deelnemer oefent ook met hem alleen toebedeelde klankschalen en toebehoren. We hebben minder tijd nodig zonder de groepsdynamiek en aparte oefentijden voor meer deelnemers. Zo wordt dezelfde lesstof op de deelnemers afgestemd nu in één les bemiddeld.                Of: kies voor de individuele cursus. 

Wonderbaarlijke metalen kommen - wil je er meer van weten?
Een klankschaal cursus of workshop is dan misschien iets voor jou! Er zijn diverse mogelijkheden, van een eenmalige workshop tot een meerdaagse cursus. Wil je samen met meerdere personen een cursus of workshop volgen? Ik bied ook maatwerk programma's in combinatie met bijvoorbeeld een lunch of een andere leuke workshop, zoals handmassage. Neem hiervoor contact met ons op.

Basiscursus
De basiscursus 'Omgaan met klankschalen' bestaat uit één bijeenkomst van anderhalf à twee uur waarin je nader kennismaakt met de deze bijzondere, helende instrumenten. Je gaat zelf 'aan de slag' en leert over hun krachtige vermogen en de toepassing daarvan. De bijzondere trillingen van de klankschalen bestaan uit meerdere componenten, die inwerken op verschillende niveaus van het (onder-)bewustzijn. In de loop van de cursus raak je hier nader mee vertrouwd.

Technieken
Hoe sla je een klankschaal aan? Zie je de trillingen? Hoe voelen ze aan? Kun je een klankschaal ook laten 'zingen'? Al deze vragen komen tijdens de cursus aan bod. Na uitleg van de verschillende technieken is er ruime gelegenheid om zelf verschillende klankschalen uit te proberen. Zo leer en oefen je praktische toepassingen voor eigen gebruik.

Aanvullende instrumenten
Naast de metalen en kristallen klankschalen, leer je ook de speciale klank van en omgang met ocean drum, rain stick, de liefelijke Koshi chimes en andere instrumenten kennen. Zij vullen het klankspectrum van de klankschalen aan. Door veelvuldig te doen en ervaren, ontwikkel je het gevoel om deze verschillende instrumenten te bespelen en ook op een verrijkende manier met elkaar te combineren.

Kleine groepen
We werken normaal gesproken al in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, nu met 2. Zoals altijd is er voor iedereen voldoende aandacht en de hoeveelheid opgewekte trillingen blijft beperkt. Ook is er voldoende gelegenheid om te oefenen en vragen te stellen. Bijvoorbeeld over de aankoop van een eigen klankschaal. Dit onderwerp komt ook op de laatste cursusdag aan bod. Voor de enkele les met twee deelnemers is gekozen om èn de onderlinge afstand te waarborgen èn iedere deelnemer met hem alleen toebedeelde klankschalen en toebehoren te laten oefenen.

Terugkomdagen
Geregeld is er gelegenheid om bij elkaar te komen, je uit te wisselen, vragen te stellen en middels een korte les nieuwe inspiratie op te doen voor het gebruik van klankschalen. Je kan dan ook een afspraak voor een klankschaal rugsessie maken - zeker als je overweegt om zelf de gevorderde cursus hierin te volgen.

Gevorderden
Na de basiscursus kun je je ook inschrijven voor een vervolg: 'Zelfheling met klankschalen', 'Klankschaal concert en geleide meditatie', 'Klankschaal rugsessie' of 'Klankschaal lichaamssessie'.  Meer informatie


Praktisch

De cursusbijeenkomst duurt 2-2,5 uur en vindt plaats op 
dinsdag 11 augustus, 20-22:00/30 uur.
Tarief: € 66,- 

Alleen voor jou
Leer je liever één op één in een individuele cursus? Ook dat kan. Zo kan ik speciale aandacht aan jouw wensen en behoeften schenken en leer je dezelfde stof in één bijeenkomst op een dagdeel van jouw keuze. Tarief: € 90,- 

Neem contact op per mail naar Birgit@RegenboogKlankschalen.nl of bel 06 452 432 12.  

 


Eerstvolgende evenementen

Bel ons